Tandblekning: Bleka tänderna i Stockholm

Missfärgade tänder, skador från fluor samt andra emaljskador kan ibland åtgärdas lätt: endast med tandblekning.

Dessutom är det mindre omfattande, mer ekonomiskt och lättare att åtgärda än att sätta skalfasader eller kronor. Slutresultatet kan bli upp till flera nyanser ljusare tänder. Det som vi helst rekommenderar på DentOn Tandvård är:

  • Tandblekning hemma med individuellt anpassade blekskenor. Det kan leda till flera nyanser ljusare tänder

  • Blekning med s.k. ”Strips”, mycket lätta att använda. Ger mest  uppfräschning efter sedvanlig blekning eller när endast 1-2 nyanser ljusare tandfärg vill uppnås

Hur går det till?

”Stripsen”, kan du köpa direkt på kliniken. Det gör man efter att tandläkaren har kontrollerat att dina tänder är karies- och tandstens- fria. Först tandborstning och sen applicera lätt, som ett genomskinligt ”plåster” som ”smälter” i munnen efter 20 min och förvandlas till vatten. Redan efter ett par dagar kan du se resultat.
Vid blekning med tandskenor, tas avtryck, sedan framställs skenor som är just anpassade till dina tänder och på så sätt minskar risken för skador på tandköttet, då de precis följer dina tandrader. Därefter får du nogrann genomgång och instruktion hur dessa ska användas, befintlig tandfärg konstateras och ev foto tas. Slutligen får du hela kitet som är nödvändig för en blekningsomgång. Oftast ses resultat efter de första blekningarna men för att uppnå ett bra resultat rekommenderas tandblekning i minst 7-10 dgr. Dessutom kan du välja om du vill bleka dagtid eller nattetid.

Tandblekning och undersökning

Kom ihåg! Innan en tandblekning kan göras måste man göra en undersökning så att blekmedlet ej går in i ev. hål som finns i tänderna samt orsakar ännu mer skador. Dessutom måste tandsten tas bort och andra ytliga missfärgningar så att gelen kan nå tandytan och bleka.

Ilningar är vanliga, men ilar det för mycket så ska man hoppa över 1-2 dgr innan man fortsätter. Dessutom är ilningar mest påtagliga i början av en tandblekning som avtar senare.

Några av våra patienter som blekt med hemblekningsskenor: