Tandblekning: Bleka tänderna i Stockholm

Missfärgade tänder, skador från fluor samt andra emaljskador kan ibland åtgärdas lätt: endast med tandblekning.

Det är mindre omfattande, mer ekonomiskt och lättare att åtgärda än att sätta skalfasader eller kronor. Man kan få upp till flera nyanser ljusare tänder. De metoder som vi helst rekommenderar på DentOn Tandvård är:

  • Tandblekning hemma med individuellt anpassade blekskenor, lyckas bleka flera nyanser

  • Blekning med s.k. ”Strips”, mycket lätta att använda, mest för uppfräschning efter sedvanlig blekning eller när endast 1-2 nyanser ljusare tandfärg vill uppnås

Hur går det till?

”Stripsen”, kan du köpa direkt på kliniken efter att man har kontrollerat att dina tänder är karies- och tandstens- fria. De appliceras lätt, efter tandborstning, som ett genomskinligt ”plåster” som ”smälter” i munnen efter 20 min och förvandlas till vatten. Du kan redan se resultat efter ett par dagar.
Vid blekning med tandskenor, tas avtryck, sedan framställs skenor som är just anpassade till dina tänder och på så sätt minskar risken för skador på tandköttet, då de precis följer dina tandrader. Du får nogrann genomgång och instruktion hur dessa ska användas, befintlig tandfärg konstateras och ev foto tas. Du får hela kitet som är nödvändig för en blekningsomgång. Oftast ses resultat efter de första blekningarna men för att uppnå ett bra resultat rekommenderas tandblekning i minst 7-10 dgr. Du kan välja själv om du vill bleka dagtid eller nattetid.

Tandblekning och undersökning

Kom ihåg! Innan en tandblekning kan göras måste man göra en undersökning så att blekmedlet ej går in i ev. hål i tänderna och orsakar ännu mer skador samt ta bort tandsten och andra ytliga missfärgningar så att gelen kan nå tandytan och bleka.

Ilningar är vanliga, men ilar det för mycket så ska man hoppa över 1-2 dgr innan man fortsätter. Oftast är ilningar mest påtagliga i början av en tandblekning men avtar senare.

Några av våra patienter som blekt med hemblekningsskenor som vi framställt: