Tandreglering

INMAN Aligner

Med Inman Aligner kan vi korrigera dina sneda framtänder på bara 6-16 veckor, så att du får ett smile du alltid önskat! Inman Aligner är den nästan osynliga och avtagbara konstruktionen.

Vi är certifierade för att behandla med Inman-Aligner och det enda du behöver göra är att boka en konsultation hos oss och se om just ditt bett kan behandlas med den nyaste och snabbaste metoden av enkel tandreglering för ett överkomligt pris!  Se bara vilken skillnad det kan bli på endast ett par veckor.

Avtagbar konstruktion

Användning av avtagbar konstruktion underlättar tandborstning.  Inman-Aligner underlättar också intag av mat och dryck samt kan lätt tas ut vid t.ex. viktiga möten.

Endast 16-20 timmars användning per dag jämfört med fast tandställning som du måste ha dygnet runt.

Aligner skenor

Aligner är genomskinliga avtagbara skenor som nästan är osynliga och mycket enkla att använda. Det är med hjälp av dessa skenor som de sneda tänderna långsamt förflyttas till önskat läge och därmed ställs rätt i tandbågen. Skenorna byts ut varje till varannan vecka och man besöker tandläkaren något mer i början av behandlingen, oftast varannan eller var 3:e vecka. De används både dag- och nattetid, ca 22 timmar för bästa och snabbaste resultat, och tas ut när man äter, dricker (annat än vatten) samt vid tandborstning. Hur lång tid behandlingen tar beror på hur sneda tänder man har samt hur duktig man är att använda skenorna.
Behandling kan ta allt från 6-8 veckor, vid små förflyttningar av tänderna, till någon månad, om fler tänder är mycket sneda eller vridna.
Process:
När du bokar en tid hos oss så bedömer vi vad som är möjligt att utföra och om båda käkar måste tandregleras. Ibland måste ena käkens tänder förflyttas först för att möjliggöra förflyttning av den andra käkens tänder. Om du känner att du vill fortsätta med behandlingen så gör vi ytterligare kontroller, mätningar och bedömningar. Sedan tar vi avtryck och skickar till labbet som framställer gipsmodeller och scannar in dessa i speciellt avancerat program där de kan få fram hur många skenor krävs just för dig för att uppnå det mål som vi vill ha. Därefter får du mer exakt information vad det kostar och hur lång blir behandlingstiden, om allt går som planerat.
Efter denna noggranna planering, får vi skenor från labbet och behandlingen kan börja!
Kom ihåg! Efter varje tandreglering är det viktigt att tänderna fixeras i det nya läget för att ej gå tillbaka till sitt ursprungsläge, därför fixeras tänderna alltid med en tunn ståltråd på baksidan av tänderna (som inte syns) och som ska sitta där för alltid.

Skillnad mellan Aligner-skenor jämfört med Inman Aligner:

Fördelar:

  • enklare att tala och vänja sig vid skenor

  • mindre synliga

  • kan räta upp fler tänder än Inman Aligner, som bara kan räta upp till 4-6 framtänder

  • lättare att hålla konstruktionen ren

Nackdelar:

  • dyrare behandling då det krävs många skenor jmf. med Inman Aligner då det är samma konstruktion igenom hela behandling

  • behandling med skenor tar något mer tid då förflyttningen går något långsammare

Resultat av Aligner skenor: