Tandvårdsrädsla

Tandvårdsrädsla är mer vanlig än vad många tror. Vi på DentOn Tandvård möter dagligen människor som tycker att det är obehagligt att gå till tandläkaren. Det kan vara endast obehag men vissa har även en uttalad tandvårdsrädsla. När du kommer till vår klinik i Solna, Ulriksdal, förstår du varför vi kan ta så väl hand om dig.

Varför finns tandvårdsrädsla, frågar sig många? Jo, idag är människorna mer vana att ha kontroll. När man väl kommer till en tandvårdsmottagning och lägger sig i tandläkarstolen känner man att denna kontroll förloras och man känner sig mera utsatt. Detta leder självklart till ett obehag.

På vår klinik, DentOn Tandvård i Solna, är vi mycket välmedvetna om detta och gör allt för att få behandlingen så angenäm som möjligt. Från att skapa en lugn, harmonisk och mera hemtrevlig miljö i receptionen och väntrummet till att bemöta dig med respekt och visa förståelse för de olika obehag som du kan känna i denna specifika miljö. Vi tycker att även vuxna patienter ska förtjäna att få bedövningssalva inför bedövningen. Dessutom har vi hörlurar som du kan få låna och lyssna på skön musik om du vill koppla bort allt eller så vill du kanske att vi berättar vad vi gör. På det sättet känner du att du fortfarande har kontrollen och är delaktig i det som sker i din mun.

Vi har mångårig erfarenhet av patienter med uttalad tandvårdsrädsla, där vi först fastställer vad som är mest obehagligt och vad vi kan göra för att minska det obehaget i det enskilda fallet. Alla är vi olika och har olika fobier och önskemål om hur vi vill bli behandlade, detta försöker vi tillmötesgå.

Kom ihåg! Skjut inte på ditt tandläkarbesök! Även om det känns jobbigt för stunden så känns det 100 gånger bättre efteråt. Ju längre tid går desto mer behöver du göra, men bättre sent än aldrig!

Här är några ord som våra tandvårdsrädda patienter har sagt om oss:

”Har haft tandläkarskräck sedan tonåren, det i sin tur gjorde att jag misskötte mina tänder under många år, jag sköt upp problemen. För inte så länge sedan fick jag tips om Denton Tandvård och testade =) det ångrar jag inte en sekund!!! Jag har tagit tag i mina tänder och reparerat några och bytt ut de flesta, jag har fått ett otroligt fint leende som jag inte behöver dölja längre me de gamla tänderna. Det varit inte så farligt som jag trodde, iallafall inte hos Denton där de har stor förståelse för skräck och fobier. 1000 tack för att Ni finns!”

”Första besöket hos Denton och fick ett trevligt bemötande. Mysig ljus lokal utan att kännas för sjukhusaktig. Är personligen en aning skraj för tandläkarbesöket men personalen var lugn och förklarade vad hon gjorde och besöket var över utan några bekymmer. Rekommenderas!”

”Professionellt bemötande med extra omsorg för oss som inte tycker att tandläkarbesök är höjdpunkten i ens vardag! Ny fräsch mottagning där man direkt känner sig välkommen.”

”Ok här kommer ett långt inlägg:
Sedan några år tillbaka har jag kollat upp olika metoder för att få raka tänder snabbt, helst så osynligt som möjligt och till ett överkomligt pris. I början på året bestämde jag mig för att hitta en bra tandläkare som kan berätta vad mina tandregleringsalternativ är och en som jag känner mig trygg hos. Efter några konsultationsbesök hos olika tandläkare i Stockholm bokade jag en tid hos Denton Tandvård (trots att kliniken geografiskt sett inte var det bästa alternativet för mig, men jag gick på toppen rekommendationerna här på reco.se). Natalie, ägare/tandläkare på kliniken, föreslog ClearSmile Aligner för mig. Jag tyckte det lät som ett superbra alternativ och jag var nöjd med prisförslaget. Det som lockade med ClearSmile Aligner var att denna metod är i princip osynlig och skonsam mot tänderna. Och det som lockade med Denton Tandvård var ett förtroendeingivande intryck.
Nu i efterhand kan jag säga att det var helt rätt beslut. ClearSmile Aligner var precis som det utlovas i princip osynlig och tandreglering nästan helt utan smärta. Jag fick 15 skenor var för över- och underkäke. Varje skena använder man i en vecka. Det var verkligen inte många som märkte att jag hade skenor i munnen i 4-5 månader! Och Denton var som jag förmodade tillförlitliga och professionella.
Saker att vara beredd på är att du ska ha på dig skenorna i stort sett hela tiden förutom när du äter, och det får du vara snabb med. Du ska kunna ta dig till tandläkaren ofta (ungefär en gång i veckan de första veckorna) för slipning mellan tänderna så att de har plats att flytta på sig. Efter den första tiden blir det dock färre besök hos tandläkaren. Förutom detta går det väldigt snabbt tills man nästan känner sig naken utan skenorna i munnen. Hos Denton Tandvård var det heller inga problem att få en tid för justering eller slipning när det var dags att byta skenor. Detta var superbra då behandlingen annars kan dra ut på tiden. Och man känner sig alltid lika välkommen av gänget på kliniken.
Det som var allra viktigast för mig var att jag kände att Natalie och Ana Maria var med mig på ”min resa” och de brydde sig verkligen om hur det går och hur det känns. Natalie var mycket mån om att resultatet blir så bra som möjligt. Och jag är jättenöjd med resultatet.
Efter att i ett halvår sprungit in och ut på denna klinik kan jag med gott samvete rekommendera alla som funderar på att räta ut tänderna snabbt och smidigt att gå hit. Det blir 5 stjärnor från mig för både resultat och bemötande! Fräscha och mysiga lokaler också.”

Välkommen till oss, vi tar väl hand om dig!