Tandreglering

INMAN Aligner

Med Inman Aligner kan vi korrigera dina sneda framtänder på bara 6-16 veckor, så att du får ett smile du alltid önskat! Inman Aligner är den nästan osynliga och avtagbara konstruktionen.

Vi är certifierade för att behandla med Inman-Aligner. Det första du behöver göra är att boka en konsultation hos oss. Sedan kan vi säga om just ditt bett kan behandlas med den nyaste och snabbaste metoden av enkel tandreglering. Dessutom är priser överkomligt!

Se bara vilken skillnad det kan bli på endast ett par veckor…

Hur fungerar den avtagbara konstruktionen?

Användning av denna avtagbara konstruktion underlättar tandborstning när man jämför med en fastsittande tandställning. Dessutom underlättar  Inman-Aligner  intag av mat och dryck samt kan lätt tas ut vid t.ex. viktiga möten.

Endast 16-20 timmars användning per dag jämfört med fast tandställning som du måste ha dygnet runt.

Aligner skenor

Aligner är genomskinliga avtagbara skenor som nästan är osynliga och mycket enkla att använda. Med hjälp av dessa skenor kan de sneda tänderna långsamt förflyttas till önskat läge och därmed ställas rätt i tandbågen. Genom att bytas ut varannan till var 3:e vecka hos tandläkaren, går behandlingen framåt. Därför används skenorna både dag- och nattetid, ca 22 timmar för bästa och snabbaste resultat. Dessutom får endast tas ut när man äter, dricker (annat än vatten) samt vid tandborstning. I slutändan är det som avgör behandlingstiden samt hur sneda tänderna var från början.
Behandling kan ta allt från 6-8 veckor, vid små förflyttningar av tänderna, till någon månad, om fler tänder är mycket sneda eller vridna.

Behandling

Följande görs när du bokar en tid hos oss: först bedömer vi vad som är möjligt att utföra och om båda käkar måste tandregleras. Sedan måste man ibland förflytta ena käkens tänder för att möjliggöra förflyttning av den andra käkens tänder. Vidare gör vi ytterligare mätningar och bedömningar, om du vill fortsätta med behandlingen. Slutligen tar vi avtryck och skickar till labbet som framställer i ett avancerat program, rätt antal skenor som krävs för att uppnå lyckat resultat. Därefter får du mer exakt information vad det kostar och hur lång behandlingstiden blir.
Kom ihåg! Efter varje tandreglering är det viktigt att tänderna fixeras i det nya läget med en tunn ståltråd på baksidan av tänderna (som inte syns) och som ska sitta där för alltid.

Skillnad mellan Aligner-skenor jämfört med Inman Aligner:

Fördelar med skenor:

  • enklare att tala och vänja sig vid skenor

  • dessutom mindre synliga

  • även kan räta upp fler tänder än Inman Aligner (som bara kan räta upp till 4-6 framtänder)

  • vidare är det lättare att hålla konstruktionen ren

Nackdelar med skenor:

  • dyrare behandling då det krävs många skenor jmf. med Inman Aligner då det är samma konstruktion igenom hela behandling

  • behandling med skenor tar något mer tid då förflyttningen går något långsammare

Resultat av Aligner skenor: